Sport     | 12.12.2020. 16:42 |

Ivica Osim ostaje počasni predsjednik NSBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. decembra (FENA) - Nogometni savez Bosne i Hercegovine (NSBiH) oglasio se danas saopćenjem za javnost u kojem, između ostalog, navodi da Ivica Osim ostaje počasni predsjednik tog saveza.  

- Prva informacija koju su tokom prethodnih dana objavili pojedini mediji je bila da će Ivica Osim nakon usvajanja odluke o izmjenama i dopunama Statuta NS/FS BiH biti uskraćen obnašanja funkcije počasnog predsjednika NS/FS BiH – podsjećaju iz Saveza.

Istovremeno, ističu kako iz dubokog pijeteta i dužnog poštovanja za sve ono što je Ivica Osim napravio u prethodnom periodu za bh. nogomet i NSBiH općenito, žele potvrditi da je titula počasnog predsjednika trajna kategorija bez vremenskog ograničenja.

- Zbog svih rezultata koje je ostvario tokom svoje bogate sportske karijere, kao i nesebičnog angažmana u periodu aktivnog rada za NS/FS BiH,  Ivici Osimu je na izbornoj sjednici Generalne skupštine održanoj prije četiri godine u Sarajevu dodijeljena titula prvog počasnog predsjednika NS/FS BiH – navodi se, između ostalog, u saopćenju.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo