Sport     | 11.12.2020. 13:09 |

U MRK Goražde zadovoljni drugim mjestom na kraju polusezone

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 11. decembra (FENA) - U Muškom rukometnom klubu (MRK) Goražde zadovoljni su drugom pozicijom na tabeli na kraju jesenjeg dijela prvenstva Prve lige Federacije BiH. 

Navode da je remi s ekipom Međugorja označio kraj prilično duge polusezone uz podsjećanje da su još u augustu igrali utakmice baraža za ulazak u Premijer ligu BiH.

- Ekipa je podmlađena i čine je momci od 16, 17, 18 godina koji su uz nas nekoliko starijih iznijeli čitavu polusezonu. Bilo je nekih utakmica gdje smo možda trebali i pobijediti, ali to je danak neiskustva. Ipak, možemo biti zadovoljni drugim mjestom, iza sarajevske Bosne koja je trenutno najjača i u kojoj igra i nekoliko reprezentativaca - kaže član MRK Goražde Tarik Žiga.

Ističe da se od podmlatka tek za nekoliko sezona mogu očekivati igre na visokom nivou, zbog čega povratak u Premijer ligu BiH nije primarni cilj još neko vrijeme, iako se od goraždanskog rukometa to očekuje.

- Najveći ciljevi se očekuju od MRK Goražde jer je, obzirom na tradiciju, to neka realnost. Trenutna situacija je takva i tim čine isključivo domaći momci koji tek stasaju, dobro rade. Uz dobar rad sa trenerom Admirom Sijerčićem narednu godinu ili dvije može da se postigne da budemo stabilan premijerligaš“ – ocjenjuje Žiga.

Pripreme za drugu polusezonu koja starta 27. februara, MRK Goražde počinje sredinom januara i, kako ističu u klubu, nastojat će ih odraditi što bolje kako bi uspješnije odigrali drugi dio prvenstva. 

U klubu naglašavaju da je glavni cilj afirmacija mladih nada goraždanskog rukometa, čije vrijeme tek dolazi.

- Akcenat je na poboljšanju uslova u klubu kako bi se gradu vratio njegov najveći brend, jači i bolji, a sve sa našom djecom. Opredijelili smo se za afirmaciju mladih igrača u kojima vidimo svijetlu budućnost goraždanskog rukometa - kazao je član UO MRK Goražde Adnan Muhić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta