Bosna i Hercegovina     | 11.12.2020. 12:44 |

NSRS naredne sedmice o entitetskom budžetu

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 11. decembra (FENA) - Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je narednu sjednicu tog zakonodavnog entitetskog tijela za srijedu, 16. decembra, a narodni poslanici trebali bi razmatrati entitetski budžet za 2021. godinu po hitnom zakonodavnom postupku.

Dnevnim redom te sjednice predviđeno je razmatranje Prijedloga programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period od 2021. do 2023. godine po hitnom postupku te Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o igrama na sreću također po hitnom postupku.

Pred poslanicima bi se naredne sedmice trebao naći i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o zaduživanju, dugu i garancijama Republike Srpske koji bi također trebao biti razmatran po hitnom postupku, najavljeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću Narodne skupštine RS-a.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o iznosu garancija koje može izdati Republika Srpska u 2021. godini, Prijedlog odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2021. godinu te Prijedlog odluke o kratkoročnom zaduživanju Republike Srpske emisijom trezorskih zapisa za 2021. godinu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo