Ekonomija     | 10.12.2020. 17:38 |

Saradnja kompanije Lanaco i Banjaluka College, obrazovanje za budućnost

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 10. decembra (FENA) – U Banjaluka Collegeu (BLC) potpisan je Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, koja će dodatno osnažiti razvoj stručnih kadrova za rad u IT industriji, unaprijediti projektnu saradnju akademske zajednice i privrede te ostvariti brojne druge pogodnosti definisane tim ugovorom.

Finansijski direktor BLC-a Nenad Novaković ponosan je na cijeli tim BLC-a i kompanije Lanaco, koji stoji iza te saradnje.

-Naš imperativ je biti korak ispred vremena u kojem živimo da bismo i studente odmah obučavali za budućnost, a upravo kompanija Lanaco je to - budućnost. Zato nam je važno da, u okviru te saradnje koja podrazumjeva i Oracle akademiju, realizujemo što više projekata, obrazujemo što više studenata i jedni od drugih naučimo mnogo - rekao je.

Kako se navodi u saopćenju za javnost kompanije Lanaco, ta saradnja omogućit će studentima da se usavršavaju praktično, dodatno će motivisati i studente i osoblje, a kompaniji Lanaco dat će priliku da učestvuje u obrazovanju kadrova neophodnih za buduće projekte.

Menadžer sektora za razvoj poslovanja kompanije Lanaco Dragan Ninić kaže da savremeno tržište rada, u sve većoj mjeri, pridaje značaj mladim stručnjacima koji posjeduju kvalitetna praktična iskustva i spremni su da se uhvate u koštac sa izabranom profesijom.

-Fakulteti su baza obrazovanja i mjesto sazrijevanja mladih ljudi, u profesionalnom smislu - istakao je.  

Kako se navodi, saradnja počinje odmah, a podrazumijevat će kako studente koji su upisali neki od smjerova iz sektora IT ove godine, ali i studente koji već studiraju u toj visokoškolskoj ustanovi.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo