Bosna i Hercegovina     | 10.12.2020. 16:04 |

Reisu-l-ulema uputio čestitku predsjedniku Jevrejske zajednice u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. decembra (FENA) – Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je danas čestitku predsjedniku Jevrejske zajednice u BiH Jakobu Finciju i Jevrejima u BiH povodom jevrejskog blagdana Hanuke, sa željom da blagdansko vrijeme provedu u dobrom raspoloženju, sreći i blagostanju.

U čestitki je reis Kavazović izrazio uvjerenje da radosti i poruke blagdana u sebi nose veliki potencijal za jačanje razumijevanja u društvu, za poticanje međusobnog poštovanja i rada za zajedničko dobro.

- Zato je važno u našim vjerskim učenjima stalno taj potencijal prepoznavati i afirmirati. Isto tako, važno je da nas blagdansko vrijeme podstiče na ozbiljnije i odgovornije promišljanje kako da učinimo još produktivnijom saradnju i dijalog među vjernicima i vjerskim zajednicama u Bosni i Hercegovini na dobrobit svih ljudi – istakao je u čestitki Kavazović.

Uz molitvu Bogu da podari mir u srcu i radost u duši svim ljudima, a posebno u onim dijelovima svijeta gdje, zbog ratnih sukoba, vjernici još nisu u stanju da dočekuju svoje blagdane u sreći i zadovoljstvu, javlja MINA.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'