Stranačke aktivnosti     | 09.12.2020. 15:15 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Međunarodni dan borbe protiv korupcije obilježava se danas. Tim povodom oglasila se Lejla Brčić, ministrica pravde u Vladi Šestorke i kandidatkinja Naše stranke za istu poziciju u novoj Vladi KS.

„Kad je korupcija u pitanju, u BiH nemamo razloga za ponos. Međutim, razloga za optimizam ima, bar kada je o Kantonu Sarajevo riječ. Razloge za taj optimizam, po cijenu da ispadnem neskromna, stvorila je upravo Vlada Šestorke. U jednoj godini njenog rada kadrovski je kapacitiran i finansijski neovisnim učinjen Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo. Današnji izvještaj Ureda također ohrabruje jer pokazuje da nema nedodirljivih.

Vlada Šestorke, da podsjetim, jedina je pohvaljena i u Pribeovom izvještaju i u zadnjem izvještaju EU. U jednoj godini mandata donijeli smo Zakon o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosilaca javnih funkcija, regulirali javnost i transparentnost rada javnih institucija i preduzeća, započeli aktivnosti na kontroli javnih nabavki te uspostavili Registar zaposlenih u javnom sektoru Kantona Sarajevo. Prošle godine, upravo povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, održali smo prvu otvorenu sjednicu Vlade o kriminalu u javnom sektoru.

Raduje, stoga, činjenica da je i u programu nove vlade Četvorke najavljen kontinuitet započetih procesa i ono što možemo očekivati je usvajanje Zakona o zabrani nepotizma i stranačkog zapošljavanja, jačanje integriteta zaposlenih u javnom sektoru, pojačana podrška Uredu za borbu protiv korupcije, sužavanje prostora, kroz kvalitetnu normativu, za korupciju u oblasti javnih nabavki i još mnogo toga.“

ODJEL ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

+387 33 408 884

https://www.facebook.com/nasastranka.ba/

www.nasastranka.ba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo