Bosna i Hercegovina     | 09.12.2020. 13:45 |

Pri kraju aktivnosti na adaptaciji Centra za autizam u Tuzli

FENA Saopćenje

TUZLA, 9. decembra (FENA) - Objekat Centra za autizam u Tuzli u završnoj je fazi rekonstrukcije i adaptacije.

Kako bi se sagledalo sve što je u proteklim mjesecima urađeno, te počele planirati aktivnosti za narednu godinu, Centar su danas posjetili premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović, sekretar Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Anto Iljkić, pomoćnik ministra Nurdin Muhamedbegović, bivši ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Admir Hrustanović, te predstavnici Udruženja roditelja djece-osoba sa autizmom "URDOSA", saopćeno je iz Odjeljenja za informiranje TK. 

Za rekonstrukciju i adaptaciju objekta Centra za autizam, Vlada TK je u proteklih godinu i po doznačila ukupno 676.000 KM Udruženju roditelja djece-osoba sa autizmom "URDOSA".

Preuzimanje realizacije ovog projekta od različitih stranih donatora i preuzimanje vođenja cjelokupnog procesa sa Udruženjem roditelja djece-osoba sa autizmom "URDOSA" rezultiralo je ubrzanim aktivnostima na rješavanju ovog gorućeg problema u Tuzlanskom kantonu.

- Roditelji i djeca, te osobe sa autizmom nedvojbeno zavrijeđuju našu pažnju i pružanje prilike da se ravnopravno uključe u sve društvene tokove. Imajući to u vidu mi smo u proteklom periodu uložili maksimalne napore da ovaj objekat što prije privedemo svrsi. Radovi se privode kraju, i u nacrtu kantonalnog budžeta za 2021. godinu za opremanje objekta planirano je dodatnih 100.000 KM. Nakon toga slijedi donošenje Zakona o osnivanju JU Centar za autizam Tuzla, odnosno osnivanje javne ustanove koja će u ovom objektu ponuditi usluge djeci i osobama sa autizmom - rekao je premijer Tulumović. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta