Bosna i Hercegovina     | 09.12.2020. 12:20 |

Galić i Grubeša razgovarali o sigurnosnim pitanjima i migrantskoj krizi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. decembra (FENA) - Direktor Granične policije BiH Zoran Galić u srijedu se sastao s ministrom pravde BiH Josipom Grubešom u Glavnom uredu u Sarajevu, a na sastanku se razgovaralo o sigurnosnim pitanjima, kao i o problemima s kojima se svakodnevno susreću pripadnici te policijske agencije.

Tokom radnog sastanka direktor Galić je ministra Grubešu upoznao o radu i funkcioniranju GPBiH. Također, razgovarali su i o sigurnosnim pitanjima, posebno kada je riječ o migrantskoj krizi s kojom se GPBiH godinama suočava, te o mjerama koje ova policijska agencija poduzima kada je u pitanju prekogranični i drugi oblici organiziranog kriminala. Uz navedeno, direktor Galić istakao je i probleme s kojima se svakodnevno susreću pripadnici GPBiH, a to su kadrovska nepopunjenost i nedovoljna materijalno-tehnička opremljenost, saopćeno je iz Granične policije BiH.

"Kako bismo ojačali kontrolu državne granice, potrebno nam je angažiranje više policijskih službenika na čijem prijemu ćemo u narednom razdoblju intenzivno raditi te jačanje saradnje sa drugim policijskim agencijama na svim razinama vlasti“, istaknuo je  direktor GPBiH.

Direktor Galić i ministar Grubeša naglasili su važnost daljnjeg jačanja i unapređenja buduće saradnje s ciljem pravovremene razmjene informacija  po svim pitanjima u okvirima nadležnosti institucija kojima rukovode, a naročito kada je riječ o izradi odgovarajućih normativnih akata koji su bitni za unapređenje kapaciteta Granične policije BiH, stoji u saopćenju.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'