FENA biznis     | 09.12.2020. 10:03 |

Sparkasse Bank i ove godine podržala realizaciju programa Social Impact Award

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. decembra (FENA) - Sparkasse Bank je i ove godine podržala realizaciju Social Impact Award u Bosni i Hercegovini, regionalnog programa koji promovira društveno poduzetništvo mladih. U završnici projekta, studenti iz Bosne i Hercegovine su svoja iskustva i ideje imali priliku prezentirati na najvećem međunarodnom virtuelnom događaju za mlade društvene poduzetnike i poduzetnice, SIA Summit, koji se održao 26.- 28. novembra.

Dvadeset mladih finalista SIA-a iz Bosne i Hercegovine na ovogodišnjem SIA Summitu dobilo je priliku čuti inspirativne priče društvenih poduzetnika, lidera i predstavnika vladinih i nevladinih organizacija, kao i korporacija, među kojima je i Alma Zadić, ministrica u austrijskom Ministarstvu pravde, Beatrice Fihn, dobitnica Nobelove nagrade za mir, Paul Chatterton iz WWF i mnogi drugi,  te ostvare saradnju s vršnjacima iz 15 zemalja svijeta.

Social Impact Award (SIA) je takmičenje za mlade koji svojim idejama žele napraviti društvenu ili ekološku promjenu u svojim lokalnim zajednicama. Misija ovog takmičenja je promocija društvenog preduzetništva među mladima. U Bosni i Hercegovini, projekat provodi Fondacija Mozaik uz podršku Sparkasse Bank. U ovogodišnjem konkursu učestvovalo je 172 mladih, iz preko 50 općina i gradova širom BIH koji su imali priliku pohađati radionice za razvoj svojih ideja i sticanje znanja kroz mentorsku podršku, te ostvariti kontakte sa lokalnom zajednicom društvenih poduzetnica i poduzetnika.

Među brojnim prijavljenim učesnicima iz cijele Bosne i Hercegovine, nagrada community votinga pripala je projektu „Balon sportska sala“ iz Bihaća, dok su za pobjednike izborom komisije proglašeni projekti „SKAMT“, „ D-APP“ i „Peletirane kuglice od ovčije vune“. Više o njihovim idejama kao i o idejama ostalih učesnika možete pogledati na linku: https://bosnia.socialimpactaward.net/knjiga-inspiracije/ 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo