Bosna i Hercegovina     | 08.12.2020. 18:50 |

Čolak učestvovao na video-sastanku stalnog komiteta PSSEECP-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. decembra (FENA) - Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (PSSEECP) Bariša Čolak učestvovao je danas na video-sastanku Stalnog komiteta PSSEECP-a.

Na sastanku, koji je održan u sklopu turskog predsjedavanja PSSEECP-om, učestvovale su i delegacije Atine, Beograda, Ljubljane, Prištine, Sofije, Tirane i Zagreba, dok su delegacije iz Podgorice, Bukurešta, Kišnjeva i Skoplja predstavljali nacionalni koordinatori tih država.

Na početku sastanka predsjednik Velike narodne skupštine Turske i predsjedavajući delegacije Turske u PSSEECP-a Mustafa Şentop istakao je značaj te regionalne inicijative, a govorio je i o prioritetima Turske kao predsjedavajuće PSSEECP-om. Naveo je da Turska ima sedam prioriteta, među kojima ključno mjesto zauzima regionalna solidarnost i uključenost te borba protiv pandemije virusa korona.

Učesnicima sastanka prezentovani su i ostali prioriteti turskog predsjedavanja, koji govore o povezanosti među članicama, regionalnoj trgovini, bezbjednosnim pitanjima, razvoju turizma i saobraćaja u regiji, kao i pitanju odlaska mladih.

- Tokom sastanka raspravljalo se i o pitanju sjedišta Stalnog sekretarijata PSSEECP-a, o čemu još nije postignut dogovor država članica te regionalne inicijative - saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo