Bosna i Hercegovina     | 08.12.2020. 15:37 |

Sveučilište u Mostaru promoviralo 37 doktora znanosti  

FENA Saopćenje

MOSTAR, 8. prosinca (FENA) – Sveučilište u Mostaru (SUM) promoviralo je 37 doktora znanosti koji su svečano položili prisegu i priključili se timu od ukupno 388 doktora znanosti mostarskog sveučilišta.

Prorektor za znanost i razvoj Ivo Čolak kazao je kako Sveučilište zadnjih godinu dana intenzivno radi na podizanju kredibiliteta na svjetskim ljestvicama, priopćeno je iz SUM-a.

- Bez obzira na teška vremena u kojima se nalazimo, intenzivno radimo na podizanju znanosti i znanstveno-istraživačkog rada, u čemu ste i vi pridonijeli svojim radom kroz cijelu karijeru, a posebice posljednjih nekoliko godina. Znanost i Sveučilište na tomu imaju dobru perspektivu i budućnost - kazao je prorektor Čolak.

Rektor SUM-a Zoran Tomić poručio je doktoratima kako danas svjedoče i "gradu i svijet" da je u životu sve moguće ako se ima jasna vizija, snažan karakter i spremnost za težak rad.

- Vaša želja za uspjehom bila je veća od vašeg straha od neuspjeha. I zato ste uspjeli. Današnja promocija po svojem broju velika, a po značenju i više od toga - istaknuo je Tomić.

Dodao je kako ona svjedoči o predanosti, odlučnosti i viziji fakulteta te radu profesora.

- S vama i prije vas, naših 13 doktorskih studija pokazuju punu opravdanost i postali su platforma za izvrsnost svima onima koji teže uspjehu i novim znanstvenim spoznajama. Kad dobro razmislimo sigurno nećemo i ne možemo doći do ukupne važnosti SUM-a u našem društvu. Sveučilišta imaju stratešku ulogu oblikovanja svakog društva, a našeg još i više jer se nalazi u tranziciji i pronalaženju puta do najboljih europskih standarda - naveo je rektor Tomić.

Promocija doktora znanosti održana je u okviru Dana Sveučilišta, manifestacije u povodu 43. obljetnice Sveučilišta u Mostaru, priopćeno je iz SUM-a.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana