Bosna i Hercegovina     | 08.12.2020. 14:47 |

Nastaviti rad na ispunjavanju kriterija za članstvo u EU

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. decembra (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Johannom Sattlerom o aktuelnim političkim i ekonomskim temama, u kontekstu prevazilaženja posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa, te nastavku procesa evropskih integracija.

Tegeltija je istakao da su evropske integracije strateško opredjeljenje Vijeća ministara, te naglasio da zajedničkim djelovanjem svih nivoa vlasti, u skladu sa ustavnim nadležnostima i dosljednom primjenom mehanizma koordinacije, BiH može da nastavi rad na ispunjavanju kriterijuma za članstvo u EU, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Informisao je ambasadora Sattlera da Vijeće ministara, uprkos izazovima sa kojima se susreće, radi na realizaciji dogovorenih mjera, naglasivši da su pomaci koji su napravljeni jasan pokazatelj predanosti i posvećenosti evropskom putu.

Tegeltija je tokom sastanka izrazio spremnost za preduzimanje svih neophodnih aktivnosti s ciljem realizacije Ekonomskog investicionog plana za Zapadni Balkan, kao i inicijativa usvojenih na Samitu u Sofiji.

Tokom sastanka sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim temama u kontekstu prevazilaženja problema ilegalnih migracija.

Ovom prilikom, Tegeltija je istakao da migrantska kriza predstavlja veliki bezbjednosni problem za BiH i ponovo ukazao na važnost koordinacije i zajedničke saradnje svih bezbjednosnih agencija u regionu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana