Bosna i Hercegovina     | 08.12.2020. 12:50 |

Cikotić s generalima Trischakom i Platzerom o saradnji na evropskom putu BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. decembra (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić primio je danas u oproštajnu posjetu komandanta EUFOR-a u BiH generalmajora Reinharda Trischaka, kojoj je prisustvovao i novoimenovani komandant EUFOR-a generalmajor Alexander Platzer.

General Trischak je na sastanku s ministrom Cikotićem ocijenio veoma uspješnom i sadržajnom saradnju koja se u proteklih godinu i po dana odvijala između dvije institucije.

Trischak je, uz rezimiranje dostadašnjih odnosa, izrazio učekivanje da će se takva saradnja nastaviti i s njegovim nasljednikom na toj poziciji generalmajorom Alexanderom Platzerom, koji je, također, prisustvovao današnjem sastanku.  

Generalmajor Platzer će dužnost komandanta EUFOR-a preuzeti u januaru iduće godine, a ova posjeta je u cilju upoznavanja s partnerskim institucijama i zvaničnicima u BiH.

Ministar Cikotić je istakao važnu ulogu i veliki doprinos EUFOR-a u jačanju sigurnosti i stabilnosti u Bosni i Hercegovini, koja se ogledala i kroz podršku sigurnosnim strukturama i lokalnim institucijama, posebno kada je u u pitanju otklanjanje posljedica prirodnih i drugih nesreća te zajedničku borbu protiv sigurnosnih prijetnji.

Naglasio je da su glavni vanjskopolitički ciljevi Bosne i Hercegovine evropske integracije te da će i ubuduće biti nastavljena intenzivna saradnja s institucijama Evropske unije, uključujući i vojnu operaciju EU u Bosni i Hercegovini (EUFOR).  

Cikotić je generalmajoru Trischaku poželio uspješan nastavak karijere, a Platzeru uspjeh na novoj dužnosti u BiH, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo