Kultura     | 08.12.2020. 10:28 |

Film 'Quo Vadis, Aida?' osvojio tri nagrade na London Film Week festivalu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. decembra (FENA) - Film "Quo Vadis, Aida?" rediteljice Jasmile Žbanić u produkciji Deblokade na tek održanom filmskom festivalu London Film Week nagrađen je s tri nagrade: za najbolji film i najbolju rediteljicu, dok je najboljom glumicom proglašena Jasna Đuričić.

London Film Week održava se u centralnom Londonu svake godine tokom prve sedmice decembra, s ciljem promocije međunarodnog filmskog stvaralaštva.

Film je naišao i na odličan prijem kod bosanskohercegovačke publike i do danas ga je u kinima pogledalo blizu 10 hiljada gledatelja.

"Quo Vadis, Aida?" trenutno je dostupan na http://ondemand.kinomeetingpoint.ba gledateljima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Kosovu.

Nakon svjetske premijere na 77. Venecija film festivalu, gdje je imao izvanredan prijem kod publike i kritike, prikazan je na filmskim svjetskim filmskim festivalima: međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, festivalu u Hamburgu (Njemačka) i Antaliji (Turska), El Gouna festivalu u Egiptu, Busanu u Južnoj Koreji, na Viennaleu u Austriji, festivalu New Horizons u Poljskoj, Festivalu europskog filma u španjolskoj Sevilli, meksičkom Los Cabos  film festivalu, francuskom Arras Film festivalu, međunarodnom film festivalu Macao u Kini…

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo