Ekonomija     | 08.12.2020. 09:46 |

FARMA II projekt poziva male biznise da se uključe u kampanju Hrana Gurmana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. decembra (FENA) - Sweden/USAID FARMA II projekt ponovo je pokrenuo kampanju Hrana Gurmana kako bi promovisao lokalne delicije i podržao male biznise da se nose sa negativnim ekonomskim posljedicama pandemije COVID-19.

Prva faza kampanje, koja je trajala od 1. jula do 25. septembra, dosegla je do više od 650.000 ljudi. U kampanju  je bilo uključeno 109 mikro, malih i srednjih proizvođača visokokvalitetne hrane, 20 specijaliziranih prodavnica koje nude ove proizvode i 13 restorana koji u svojoj kuhinji koriste lokalne proizvode.

Kako se kampanja nastavlja, bit će nastavljena i promocija već ranije uključenih malih biznisa iz prve faze, a novi mali biznisi su pozvani da postanu dio kampanje.

Sweden/USAID FARMA II projekt pozvao je sve zainteresirane mikro, male i srednje proizvođače visokokvalitetne hrane iz sektora voća i povrća, mlijeka, peradi, meda, ljekovitog i aromatičnog bilja (uključujući kozmetiku), šumskog voća i gljiva da se prijave za učeštvovanje u kampanji Hrana Gurmana. Poziv je otvoren i za restorane koji u svojoj kuhinji koriste bh. proizvode.

Kampanja će podržati male biznise u promociji njihovih visokokvalitetnih proizvoda i povezati ih s ljubiteljima ukusne i zdrave hrane i prirodne kozmetike.

Kampanja će se odvijati na pet platformi na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter i YouTube, a uključuje i interaktivnu online mapu Hrana Gurmana i Biznis katalog koji pruža osnovne informacije o svakom malom biznisu, njegovim proizvodima i njihovoj dostupnosti. Kampanja će imati i samostalnu web stranicu www.hranagurmana.ba a nastavit će i sa produkcijom viralnih videozapisa i dnevnim objavama na društvenim mrežama.

Za učešće u kampanji restorani moraju biti registrovani kao privatne kompanije, dok proizvođači mogu biti registrovani kao privatne kompanije, zadruge ili poljoprivredna domaćinstva koja proizvode visokokvalitetne proizvode od voća i povrća, mlijeka, peradi, meda, ljekovitog i aromatičnog bilja, šumskog voća i gljiva.

Također, mali biznisi trebaju biti voljni da sarađuju u kampanji i pruže informacije i fotografije potrebne za kvalitetnu promociju.

Pozvani su svi zainteresirani mali biznisi koji ispunjavaju gore navedene kriterije da se prijave za učešće u kampanji najkasnije do 24. decembra 2020., saopćeno je iz Farma II projekta.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu