Bosna i Hercegovina     | 07.12.2020. 18:13 |

Dva desetljeća Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 7. prosinca (FENA) - U okviru obilježavanja 43. obljetnice Sveučilišta u Mostaru prigodnom svečanošću obilježeno je dvadeset godina postojanja Fakultet zdravstvenih studija.

- Zamislite na trenutak kako bi izgledale naše bolnice, domovi zdravlja, ambulante i druge zdravstvene ustanove da Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru nije iznjedrio generacije i generacije diplomanata sestrinstva, fizioterapije, inženjerstva i primaljstva - kazao je u svom govoru rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić.

Naveo je kako se nastava izvodi na razini izvrsnosti s velikim brojem sati praktične nastave, priopćio je Medijski i istraživački centar SUM-a.

- Uspješni ste u brojnim znanstveno-istraživačkim projektima (Erasmus+, Tempus i dr.), organizirate konferencije, međunarodne znanstvene simpozije, brojne radionice, izdajete izvrstan časopis Zdravstveni glasnik, objavljujete radove u najprestižnijim publikacijama u svijetu, ispunjavate i svoju društvenu misiju - naglasio je rektor.

Dekan Fakultet zdravstvenih studija Ivan Vasilj kazao je kako je Fakultet u svojih dvadeset godina postojanja zabilježio veliki rast i napredak.

- Fakultet zdravstvenih studija je od više škole postao respektabilan fakultet na Sveučilištu u Mostaru, BiH i regiji, koji sa sva tri ciklusa nastave (preddiplomski, diplomski i poslije diplomski-doktorski) omogućava našim studentima školovanje i velike mogućnosti učenja i napredovanja - naglasio je Vasilj.

U okviru proslave dodijeljene su plakete i povelje istaknutim pojedincima i institucijama koje su doprinijele razvoju Fakulteta.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta