Sport     | 06.12.2020. 16:27 |

Žižović: Mladost je danas zaslužila remi, ali mi smo bili srećniji i pobijedili

FENA Vehid Begunić

DOBOJ KOD KAKNJA, 6. decembra (FENA) - Zrinjski je današnjim trijumfom kod Mladosti u Doboju kod Kaknja s minimalnih 1:0, barem privremeno, nakon 18. kola izbio na treće mjesto na tablici m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a Mladost je ostala na sigurnom devetom mjestu.

Zrinjskom je ovo bio drugi gostujući trijmf u zadnja tri kola, u kojima u gostima nisu nijednom poraženi te nisu ni primili nijedan gol (Radnik 0:2, Sloboda 0:0 i Mladost 0:1), ali su u prošlom kolu na svom terenu poraženi od Željezničara (1:2). Nakon nepotpunog 18. kola, sa 32 boda, nalaze se na 3. mjestu.

- Pored kvaliteta, danas smo, pogotovo u prvom poluvremenu, imali i dosta sreće. Mladost je napravila dvije-tri, zaista, lijepe prilike, ali nisu ih uspjeli i iskoristiti. Mi, jednu, jesmo, a možda smo imali još neku priliku. Ali, objektivno, da je Mladost danas došla do neriješenog rezultata, apsolutno ne bi bilo nezasluženo. Mislim da je bila utakmica egal - kazao je nakon utakmice trener Zrinjskog Mladen Žižović, koji je dodao kako su svi sudionici bili na nivou, ali da je pobjedio srećniji, njegov tim.

Ističe i da je suđenje bilo korektno, ali i da bi još jednom volio pogledati snimak duela u 16-ercu svog tima, kada je pao domaći igrač Anel Dedić te kada su domaćini tražili penal. Zrinjski u zadnjem ovogodišnjem, 19. kolu u hercegovačkom derbiju gostuje kod Širokog Brijega.

-Imamo sedam dana da se pripremimo, jer se utakmica igra u nedjelju. Zaista smo umorni - igrali smo Evropu, vrlo rano počeli, prvenstvo dugo traje i sigurno da se osjeti umor na igračima. To smo vidjeli i danas, u posljednjih 15-20 minuta - napominje Žižović.

Kada se sve sagleda, ističe Žižović, u gostima su imali poraza ali i dosta „dobrih pobjeda“, ali im fale bodovi koje su izgubili kući.

-Prevashodno je to protiv Sarajeva (2:3) i Željezničara (1:2), kao i neriješeno protiv Radnika (0:0)...To je osam bodova! Drugačije bi to bilo, međutim, mislim da se imamo čemu nadati, jer u gostima imamo relativno uspjeha.

Želimo da budemo među prve tri ekipe te da završimo sezonu na, relativno, dobar način. Fali nam još ta utakmica u Širokom, koji tek igra svoju utakmicu ovog kola, pa da potvrdimo treće mjesto- kaže Žižović.

Mladost je, pak, izgubila i dugi uzastopni meč na svom terenu, u kojima nisu postigli nijedan gol (Željezničar 0:4 i Zrinjski 0:1), mada su danas stvorili nekoliko izglednih prilika. U prošlom su kolu slavili na važnom gostovanju kod Olimpika (0:2) te su, sada, s 19 bodova ispred konkurenata s kojima će se boriti za opstanak pa trener Nemanja Miljanović nema puno razloga da bude nezadovoljan zbog poraza protiv favoriziranog Zrinjskog.

- Vrlo otvorena utakmica. Mi smo imali naše šanse, možda čak i zrelije i bolje od Zrinjskog. Međutim, kvalitet Zrinjskog ipak je odlučio - da na prekidu igre, na drugoj lopti, daju gol i riješe utakmicu u svoju korist. Čestitam im na osvojena tri boda. Mislim da smo prošlu utakmicu (Olimpik-op.a.) imali faktor sreće, ovu utakmicu ne. Nogomet je takav - kaže Miljanović, koji dodaje da se okreću zadnjem kolu i gostovanju kod Veleža u Mostaru.

Bodovnim saldom mogu, kaže, biti zadovoljni u klubu, ali ističe i da ništa nije riješeno te da će se „u zadnjim kolima rješavati pitanje opstanka u ligi“. Mladost na devetom mjestu ima 19 bodova, a iza njih su Radnik s 15 te, najugroženiji, Krupa i Olimpik s po 10 bodova.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'