Svijet     | 05.12.2020. 14:52 |

Rouhani: Smanjen broj crvenih zona sa 160 na 64

FENA Internet

TEHERAN, 5. decembra (FENA) -  Predsjednik Irana Hassan Rouhani je izjavio da su dvonedjeljne mjere uvedene protiv širenja koronavirusa spriječile suočavanje s većim problemima.

Rouhani je kazao da su zahvaljujući mjerama smanjili dnevni broj preminulih sa 500 na 300 te je dodao da su mjere već urodile plodom.

Istakao je da će i u predstojećem periodu poduzimati potrebne mjere kako bi spriječili širenje zaraze u Iranu.

Govoreći o važnosti pridržavanja mjera, kao što su nošenje maske i socijalna distanca, Rouhani je rekao da bi ponovno sastajanje i druženje građana povećalo broj zaraženih u toj zemlji.

“Tužno je to što neke zaražene osobe nastavljaju putovati vozom ili avionom ne obraćajući pažnju na to da bi mogli zaraziti nekog. Takve osobe moraju biti kažnjene“, kazao je Rouhani, prenosi Anadolu Agency (AA).

Rekao je da je dnevni broj testiranih porastao na gotovo 100.000 što u velikoj mjeri pomaže otkrivanju zaraze na vrijeme i sprečavanju daljeg širenja.

“Zahvaljujući građanima koji se pridržavaju mjera uspjeli smo broj crvenih zona smanjiti sa 160 na 64. Mjere će biti smanjene tamo gdje se građani pridržavaju, a u gradovima gdje se ne poštuju mjere bit će uvedene nove“, zaključio je Rouhani.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo