Bosna i Hercegovina     | 04.12.2020. 12:13 |

BH Telecom podržao projekat 'Moja kosa tvoja kosa'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. decembra (FENA) - BH Telecom je kompanija koja je donacijom u iznosu od 10.000 KM pomogla da se nastavi realizacija projekta “Moja kosa tvoja kosa” koji provodi Udruženje "Srce za djecu boljelu od raka". 

- Udruženje je zahvalno BH Telecomu za svu pomoć i podršku koju nam pružaju od našeg osnivanja, a koja se nastavila i kroz sponzorisanje dva apartmana u Roditeljskoj kući pa sada i projekat Moja kosa tvoja kosa. Mi ih smatramo zaista velikim prijateljima i od srca još jedno veliko hvala za sve što rade za djecu oboljelu od raka i cijelu društvenu zajednicu - rekao je direktor Udruženja Fikret Kubat.

Uprava i zaposlenici BH Telecoma te nogometni reprezentativac Miralem Pjanić su pokrovitelji dva apartmana, Visibaba i Kućica. Koliko to zdravstvene prilike dozvoljavaju, redovno posjećuju Roditeljsku kuću i druže se s djecom i roditeljima.

- Ponosni smo što je BH Telecom uz Udruženje "Srce za djecu boljelu od raka" od osnivanja jer pružiti podršku i olakšati svakodnevnicu djeci i roditeljima koji borave u Roditeljskoj kući je najmanje što možemo učiniti. Na ovaj način želimo da im pokažemo da nisu sami u svojoj borbi i da u Upravi i zaposlenicima BH Telecoma uvijek imaju prijatelje i podršku - kazao je generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman.

Iz projekta “Moja kosa tvoja kosa” do sada je proizišlo više od 40 perika koje su dostupne, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu. Najmlađa korisnica ima 3 godine, a najstarija 18 godina, saopćeno je iz Udruženja "Srce za djecu boljelu od raka". 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo