Ekonomija     | 04.12.2020. 11:23 |

Tegeltija i Pavlova naglasili značaj ulaganja u privredu i zdravstveni sektor

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. decembra (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas putem video-linka sa potpredsjednicom Evropske investicione banke (EIB) Ljiljanom Pavlovom o projektima čija je realizacija u toku, te o strateškim prioritetima BiH i budućim aktivnostima ove finansijske organizacije kada je riječ o podršci implementaciji projekata u okviru novog Investicionog okvira EU za Zapadni Balkan.

Tegeltija je istakao važnost ulaganja u privredu, da bi se sačuvala postojeća i omogućilo otvaranje novih radnih mjesta, te ukazao na potrebu nastavka realizacije infrastrukturnih projekata koji su od značaja za bolju povezanost BiH sa ostatkom regiona i Evrope u cijelosti.

Sagovornici su zajednički naglasili značaj dosadašnjih ulaganja u zdravstveni sektor u BiH koje se pokazalo kao opravdano i potrebno u uslovima pandemije.

Tegeltija je zahvalio predstavnicima EIB-a na dosadašnjoj saradnji, te izrazio očekivanje da će zajedničke aktivnosti biti nastavljene i u budućnosti, sopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'