Kultura     | 04.12.2020. 11:04 |

U HNK-a Mostar u prosincu dvije izvedbe predstave 'Identitluk'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 4. prosinca (FENA) - Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Mostar u prosincu u znaku je predstave "Identitluk", koja je punila dvorane ne samo u Mostaru nego i u svim gradovima gdje je do sada bila na turneji.

U HNK Mostar predstava će biti odigrana 8. i 9. prosinca u 20 sati.

Predstava je autorski projekt redateljice Tanje Miletić Oručević, dramaturga Dragana Komadine i ansambla predstave, a rađena je po motivima eseja Amina Maaloufa "U ime identiteta", priopćeno je iz Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.

U predstavi se na satiričan način propituju identiteti i njihovo plitko shvaćanje u našem društvu. Sve se događa na seminaru koji je organizirala međunarodna organizacija i dala zadatak grupi da pročitaju knjigu Amina Maaloufa i napišu referate.

Teme po kojima glumci, tj. sudionici seminara, raspravljaju, zahtijevaju satiru jer se upravo takvim teatrom teme o kojima nije lagano govoriti, približavaju publici. Glumac HNK Mostar Ivan Skoko to objašnjava time da se ljudi prepoznaju kroz humor.

"Publika upravo to i čini, vidi dio sebe ili makar prepoznaje onoga do sebe na pozornici. Cijeli smisao predstave je pokazati besmisao određenih ponašanja", kazao je Skoko.

U predstavi igraju Ajla Hamzić, Amela Kreso, Fatima Kazazić Obad, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Nedim Malkočević. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka. Autor glazbe je Husein Oručević.

Predstava je od svoje premijerne izvedbe, 18. prosinca 2019. godine, dakle u nepunih godinu dana, osvojila 15 nagrada na kazališnim festivalima.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!