Bosna i Hercegovina     | 04.12.2020. 10:54 |

Solomun: Zbog koronavirusa ZZO SBŽ-a izložen dodatnim troškovima

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 4. prosinca (FENA) - Zbog pandemije koronavirusa Zavod za zdravstveno osiguranje (ZZO) Srednjobosanske županije (SBŽ) suočava se s ozbiljnim dodatnim troškovima, koji iznose i do pola milijuna maraka mjesečno, izjavio je u Travniku direktor ZZO SBŽ-a Dragan Solomun.

Solomun je novinarima kazao da županijski Zavod ne može samostalno financirati sve izdatke koje je stvorila pandemija, zbog čega se obratio Vladi SBŽ-a koja je u proračunu za iduću godinu predvidjela dodatnih pet i pol milijuna maraka.

- Pored redovnog financiranja zdravstvenih ustanova, sada financiramo i lijekove i zaštitnu opremu. S bolnicama Travnik i onom u Novoj Bloj dogovorili smo povećanje sredstava za 500 maraka dnevno, po jednom pacijentu na mehaničkoj ventilaciji. Bolnici za plućne bolesti i TBC u Travniku utvrdili smo dodatna sredstva od 170 maraka po jednom bolničkom danu, a u bolnicama u Jajcu i Bugojnu, u kojima su smješteni pacijenti s lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, ti dnevni troškovi iznose 96 maraka - naglasio je Solomun.

Po njegovim riječima, ZZO je u dva navrata izdvojio i značajna sredstva za primarnu zdravstvenu zaštitu, odnosno za kućna liječenja i epidemiološke službe.

Vlada SBŽ-a u četvrtak je usvojila financijski plan ZZO-a SBŽ-a, kojim su utvrđeni prihodi i rashodi u 2021. godinu, u iznosu od 119 milijuna maraka.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo