Stranačke aktivnosti     | 03.12.2020. 16:14 |

Saopćenje za javnost KO SDP-a BiH HNK

FENA Saopćenje

KO SDP HNK poziva SDA i HDZ da zaustave lopovluke svojih kadrova u tehničkoj Vladi HNK

 Po informacijama koje dolaze u javnost, očigledno je da su dvije vladajuće stranke u HNK zbog bavljenja svakodnevnim lopovlucima čak dva mjeseca zaboravili na dnevni red Vlade HNK staviti problem zdravstvenih radnika, policijskih službenika, nastavnika i učitelja, a da ne govorimo o žalbama firmi koje su nezakonito izbačene kod implementacije 'Korona mjera', jer valjda nisu došle na stranačkom spisku.

Pozivamo Tužilaštvo da sa svoje strane po službenoj duznosti preispita nezakonite dodjele milionskih sredstava po 'Korona zakonu', te posljednji očigledni lopovluk oko nabavke “doniranog” softwera za online nastavu.

Toliko beskrupulozan lopovski tender u kojem se namjesta posao firmi koja je ranije isti marketinški donirala, nije odavno viđen, čak ni u bosanskohercegovačkom javnom prostoru.

Na žalost, sve ono čemu svjedočimo posljednjih mjeseci ukazuje da se SDA i HDZ bave samo lopovlucima javnih sredstava, kupovinom novih vozila i hodanjem po restoranima, dok su građane prepustili da se sami snalaze kroz eskalaciju krize u svim segmentima od ekonomije, zdravstva, obrazovanja i socijale.

Više je nego jasno da SDA i HDZ nisu u stanju riješavati osnovne životne probleme, pa čak ni implementirati novu Vladu HNK kao rezultat izbora iz 2018., te se stoga s pravom pitamo kakva sve neizvjesnost čeka građane Mostara ukoliko bi ih birali na lokalnim izborima!?

 

Press služba KO SDP BiH HNK

 

 

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo