Bosna i Hercegovina     | 03.12.2020. 16:05 |

VSTV BiH usvojio tri zaključka, bez izjašnjenja o odgovornosti Tegeltije

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 3. decembra (FENA) - Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) konstatuje da se nezakonitim snimanjem i praćenjem nositelja pravosudnih funkcija narušava njihova sigurnost i bezbijedan ambijent za zakonito i nezavisno donošenje odluka.

To je jedan od zaključaka vanredne sjednice VSTV-a BiH održane danas, na kojoj su članovi ovog regulatornog tijela razmatrali aktuelnu situaciju u ovoj instituciji i pravosuđu uopće s fokusom na odgovornost predsjednika Milana Tegeltije. 

Drugim zaključkom VSTVBiH zahtijeva od svih nadležnih organa, a posebno tužiteljstava da promptno i efikasno djeluju po svim saznanjima kako u cilju zaštite pojedinaca, tako i u cilju zaštite pravosudnog sistema uopće.

VSTVBiH se u ovom trenutku ne može izjasniti o odgovornosti predsjednika VSTV-a BiH na osnovu u medijima objavljenog sadžaja, jer se u ovom trenutku ne može potvrditi njegova zakonitost i autentičnost, sadržaj je narednog zaključka.

- S obzirom na to da je usljed svih okolnosti došlo do narušavanja partnerstva između VSTV-a BiH i njegovih strateških međunarodnih partnera, a što značajno otežava rad VSTV-a BiH i započete projekte, pozivamo predsjednika VSTV-a da razmotri mogućnost podnošenja ostavke na mjesto predsjednika VSTV-a BiH - posljednji je zaključak današnje sjednice koje je medijima predočio aktuelni predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija.   

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'