Ekonomija     | 03.12.2020. 13:31 |

Kviko Pay - Jednostavnija i sigurnija kupovina u uslovima pandemije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. decembra (FENA) - Kompanija Bamcard u Sarajevu lansirala je novu platformu za mobilno plaćanje – Kviko Pay, putem koje svi klijenti od sada mogu vršiti beskontaktno i beskartično plaćanje. Aplikacija je idealna u uvjetima pandemije, kada se strogo nameće socijalna distanca te se preporučuje što manje kontakata radi mogućeg širenja virusa.

Kviko Pay je sastavni dio projekta KVIKO, inovativne bh.mobilne aplikacije za jednostavan transfer novca, koja u BiH postoji već tri godine.

Po riječima direktorice kompanije BAMCARD Alme Ahmić, aplikacija KVIKO nudi mogućnost uvida u stanje tekućeg računa, beskartično podizanje novca sa bankomata, slanje novca sa računa na račun u bilo koje vrijeme, GSM dopune za sve telekom operatere u BiH te doniranje sredstava humanitarnim udruženjima. Kviko Pay kao dodatna funkcionalnsot od sada nudi i mogućnost beskontaktnog i beskartičnog plaćanja putem skeniranja QR koda.

 - Kviko Pay kao potpuno inovativna tehologija korisnicima aplikacije omogućava brzo, jednostavno i sigurno plaćanje kod registrovanih Kviko trgovaca putem skeniranja QR koda.  U uslovima pandemije Kviko Pay tehnologija beskontaktnog mobilnog plaćanja dolazi kao jedna vrsta olakšanja i rješenja za korisnike Kviko aplikacije. Plaćanje putem QR kodova postaje sve popularnije i zastupljenije u svijetu zbog svoje jednostavnosti, brzine te drugih brojnih prednosti koje donosi kako za kupce tako i za trgovce i ponosni smo što Kviko korisnicima možemo omogućiti korištenje najnovijih i najboljih tehnologija koje život čine lakšim – navela je Ahmić, dodajući da je proces samog plaćanja vrlo jednostavan.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana