Stranačke aktivnosti     | 03.12.2020. 10:25 |

Saopćenje za javnost A-SDA

FENA Saopćenje

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Održana sjednica Kantonalnog odbora A-SDA ZDK

 

Sinoć je u Zenici održana sjednica Kantonalnog odbora A-SDA stranke Zeničko-dobojskog kantona. Na sjednici su razmatrani rezultati proteklih Lokalnih izbora 2020. godine, te pravci daljnjih aktivnosti stranke. Predsjednici gradskih/općinskih organizacija iznijeli su pojedinačne rezultate A-SDA stranke u njihovim lokalnim zajednicama i osvrnuli su se na pojedine izborne specifičnosti proteklih lokalnih izbora.

Nakon komparativne analize rezultata sa ranijim izborima, te uzimajući u obzir veliki broj političkih subjekata koji su učestvovali na izborima, a posebno i značajan pad koji su ostvarile pojedine stranke i partije sa njihovim do sada stabilnim biračkim tijelom, može se zaključiti da je A-SDA stranka u Zeničko-dobojskom kantonu ostvarila značajan uspjeh i napredak. Stranka je povećala svoj izborni rejting u većini općina Zeničko-dobojskog kantona. Povećan je broj gradskih/općinskih vijećnika, kao i ukupan broj glasova, koji je veći za oko tri hiljade od prethodnih izbora. Tako su nove općinske vijećnike dobile i općinske organizacije u Doboj-Jugu, Maglaju i Varešu, a druge općine su zadržale isti ili ostvarile veći broj vijećnika, dok općine Kakanj i Žepće i dalje ostaju bez učešća A-SDA u zakonodavnoj općinskoj vlasti. Ono što je posebna vrijednost ovakvih rezultata jeste činjenica da su izabrani vijećnici mladi ljudi iz Timova za promjene A-SDA stranke, koje je njihova lokalna zajednica prepoznala kao nosioce promjena i povećanja kvaliteta života u njihovim sredinama.

Rukovodstvo stranke dobilo je punu podršku za svoj dosadašnji rad i postignute rezultate, a razmatrane su stratečke smjernice za daljnje aktivnosti i predstojeće opće izbore. Posebno je naglašena potreba preduzimanja adekvatnih mjera i aktivnosti za postizborno političko djelovanje, a u korist svih građana u Zeničko-dobojskom kantonu.          

    

                                                                                                  Kantonalni odbor A-SDA                                                                                                         

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo