Servisne informacije     | 03.12.2020. 07:59 |

U BiH jutros oblačno vrijeme s kišom, u Neumu 14 stupnjeva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. decembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa kišom, a u Hercegovini i na sjeveroistoku bez padavina.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bihać -1 supanj, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Drvar, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica 0, Bjelašnica, Bugojno i Gradačac 1, Sokolac 2, Srebrenica 3, Ivan-sedlo 7, Sarajevo 8, Livno 9, Široki Brijeg 11, Grude, Mostar i Trebinje 12, Neum 14 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 933 milibara, za 10 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom. Na istoku i sjeveroistoku Bosne bez padavina. Obilnije padavine na zapadu i jugozapadu Bosne, kao i na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjeren u Posavini i Krajini sjeverozapadni, a u ostatku zemlje uglavnom jugoistočni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuju se povremno jaki udari juga. Najviša dnevna temperatura u Krajini od -1 do 5, u ostatku Bosne od 6 do 11, na jugu do 15 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme s kišom. Najviša dnevna temperatura oko 10 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom