Bosna i Hercegovina     | 02.12.2020. 18:58 |

Prekinuta online sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH prekinuo je online zasjedanje nakon što nije podržan Izvještaj o poslovanju Agencije za bankarstvo Federacije BiH za 2019. godinu, uključujući i Izvještaj o radu Ombudsmena za bankarski sistem FBiH za 2019. godinu.

Poslanicima je ostalo da razmatraju Izvještaj o radu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova za prvih šest mjeseci 2020. godine, Informaciju o stanju kriminaliteta - sigurnosti na području Federacije za period januar-juni 2020. godine, Informaciju Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u vezi realizacije Zaključka Predstavničkog doma od 26. juna 2020., te Informaciju o stupnju realiziranja zaduženja Federalnog ministarstva rada i socijalne politike po Zaključcima Predstavničkog doma od 04. decembra 2019.

Preostale tačke dnevnog reda su Strategija upravljanja dugom 2019.-2021. god., Informacija o izvršenim revizijama privatizacije državnog kapitala privrednih društava i banaka u Federaciji BiH za period juli-decembar 2019., Informacija o izvršenim revizijama privatizacije državnog kapitala privrednih društava i banaka u Federaciji BiH za period januar – juni 2020. godine i izjašnjenje o zaključcima Parlamentarne komisije odgovorne za reviziju.

Datum održavanja nastavka ove sjednice bit će naknadno utvrđen.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom