Regija     | 02.12.2020. 19:27 |

U Sloveniji se koronavirusom zarazio domaći bijeli tvor

FENA Agencije

LJUBLJANA, 2. prosinca (FENA) - U Sloveniji je po prvi put potvrđen slučaj zaraze novim koronavirusom kod neke domaće životinje, a riječ je o bijelom tvoru (lat. Mustela putorius furo) kojega su njegovi vlasnici, zaraženi već prije toga, držali kao kućnog ljubimca.

"U utorak smo prilikom testiranja potvrdili zarazu novim koronavirusom kod bijelog tvora koji je imao probavne teškoće. Životinja dolazi iz kućanstva u kojemu je još prije toga potvrđena zaraza koronavirusom kod ljudi i cijelo je vrijeme bila zatvorena u kućanstvu sa svojim vlasnicima, te sama ne predstavlja rizik za širenje zaraze", kazao je za medije Uroš Krapež, zamjenik ravnatelja Nacionalnog veterinarskog instituta Veterinarskog fakulteta u Ljubljani, prenosi Hina.

"Osim ljudi, poznato je da se novim koronavirusom mogu zaraziti i tvorovi, te njegovi srodnici - nerčevi i hrčci, a rijetko i mačke i psi. Kod domaćih životinja koje mogu biti zaražene bolest je blaga i ne predstavlja rizik za prijenos na ljude ", rekao je Krapež.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom