Ekonomija     | 02.12.2020. 17:00 |

Tegeltija razgovarao s novoimenovanim izvršnim direktorom MMF-a Hilbersom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2.decembra (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas putem video-linka s novoimenovanim izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Polom Hilbersom o dosadašnjoj i budućoj saradnji, te o novom aranžmanu s ovom finansijskom institucijom.


Tegeltija je upoznao izvršnog direktora MMF-a Hilbersa s opredjeljenjem svih nivoa vlasti u BiH za nastavak provođenja reformskih mjera čiji je cilj očuvanje radnih mjesta, unapređenje privrednog i poslovnog ambijenta, te privlačenje stranih i domaćih investicija.


Ovom prilikom, Tegeltija je posebno istakao potrebu zajedničkog i koordiniranog djelovanja u prevazilaženju postpandemijskih izazova, kojima su najviše izloženi zdravstveni i realni sektor, te ukazao na značaj nastavka saradnje s ovom finansijskom institucijom kroz realizaciju novog aranžmana koji će biti od velike pomoći za prevazilaženje ekonomske i socijalne krize prouzrokovane pandemijom virusa korona, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.


Na sastanku su učestvovali i ministar finansija i trezora u Vijeću ministara BiH Vjekoslav Bevanda i guverner Centralne banke BiH Senad Softić.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta