Servisne informacije     | 02.12.2020. 16:51 |

Zbog radova saobraćaj obustavljen u tunelu Jasen na MP Prozor-Jablanica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2.decembra (FENA) - Na planinskom prijevoju Komar na putu Travnik-Donji Vakuf pada ledena kiša, zbog čega se vozači na ovoj dionici, iz BIHAMK-a pozivaju na maksimalan oprez.

 - S obzirom da meteorolozi za večeras i sutra najavljuju pojavu ledene kiše na području zapadne Bosne, što će svakako otežati i usporiti saobraćanje u ovom dijelu BiH, preporuka je da se vožnja u ovom području, večeras i sutra svede na minimum.

Na moguću poledicu upozoravaju i na ostalim dionicama, a posebno na planinskim prijevojima, mostovima i prilazima tunelima.

Na pojedinim dionicama i vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Savjetuje se opreznija vožnja i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica.

Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Sarajevo-Tuzla, Jajce-Crna Rijeka (most preko jezera Bočac), Čitluk-Međugorje (crna tačka Potpolje), Klašnice-Laktaši,  Drvar-Bosansko Grahovo, Pelagićevo-Srebrenik, Rogatica-Ustiprača i Livno-Kamensko.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila s prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Izačić.

Na ostalim graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 7.00 do 19.00 sati, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'