Regija     | 02.12.2020. 15:51 |

Pfizer i BioNTech predaju Srbiji dokumentaciju za registraciju cjepiva - mediji

FENA Agencije

BEOGRAD, 2. prosinca (FENA) - Farmaceutske tvrtke Pfizer i BioNTech predat će u srijedu srbijanskoj Agenciji za lijekove i medicinska sredstva (ALIMS) neophodnu dokumentaciju za registriranje njihovog cjepiva protiv koronavirusa i u Srbiji, objavio je beogradski provladin tabloid Kurir.

List tvrdi, pozivajući se na neimenovane izvore, da je taj dogovor postignut u utorak na sastanku predstavnika Pfizera i BioNTecha s premijerkom Anom Brnabić i ministrom zdravstva Zlatiborom Lončarom.

Premijerka Brnabić u utorak je u medijima najavila sastanak s predstavnicima farmaceutskih tvrtki, ali se srbijanske vlasti još nisu očitovale o rezultatima tih pregovora.

Državni vrh Srbije najavio je ranije da će do kraja godine nabaviti milijun doza cjepiva, ne navodeći tko bi mogli biti dobavljači.

Velika Britanija je je ranije danas postala prva država na svijetu koja je odobrila uporabu cjepiva protiv koronavirusa Pfizer i BioNTecha, postavši prije SAD-a i EU-a prva zapadna zemlja koja je dala zeleno svjetlo cjepivu koje bi idućega tjedna trebali dobiti najranjivije skupine stanovništva, prenijela je Hina.

 

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'