Bosna i Hercegovina     | 02.12.2020. 15:21 |

Oproštajni susret Krešića sa zapovjednikom NATO Štaba, generalom Edwardsom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2.decembra (FENA) - Zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Mijo Krešić susreo se danas u kampu Butmir u Sarajevu s brigadnim generalom Williamom Edwardsom, zapovjednikom NATO Štaba u Sarajevu, budući da general Edwards uskoro napušta dužnost zapovjednika NATO Štaba.

Tokom susreta zamjenik ministra obrane Krešić izrazio je zahvalu za angažman koji je NATO Štab pružao Ministarstvu obrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

 - Cijenimo svaki korak suradnje s našim institucijama kojeg NATO Štab u Sarajevu pruža već godinama, a naročito u zadnje vrijeme prilikom implementacije obveza Ministarstva obrane BiH iz dokumenata „Program reformi“ i „Pregled obrane“. Da je suradnja na zavidnoj razini dokaz su i uspješno realizirane aktivnosti, unatoč novonastalim okolnostima uzrokovanim pandemijom COVID-19. Zbog svega toga još jednom izražavam iskrenu zahvalu za potporu aktivnostima koje jačaju kapacitete i profesionalizaciju Oružanih snaga BiH, te se nadamo i daljnjoj uspješnoj suradnji s NATO Štabom u Sarajevu - kazao je zamjenik ministra obrane Krešić prilikom susreta s generalom Edwardsom.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'