Ekonomija     | 02.12.2020. 15:05 |

Sljedeće sedmice odluka o dodjeli pomoći turističko-ugostiteljskom sektoru FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - Federalno ministarstvo okoliša i turizma dobilo je 426 prijava na javni poziv za dodjelu finansijske pomoći poslovnim subjektima iz turističko-ugostiteljskog sektora u okolnostima pandemije Covid-19.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine za podršku turističko-ugostiteljskom sektoru u Federaciji BiH osigurala je 30.000.000 KM.

Iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma saopćeno je da je komisija za pripremu i provođenje javnog poziva završila sve planirane aktivnosti i zadatke, odnosno analizu svih pristiglih prijava. Od ukupnog broja prijava, formalno-pravne uslove ispunilo je 345 privrednih subjekata.

Komisiji za ocjenu će u skladu sa odredbama i kriterijima Uredbe o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede Federacije BiH u okolnostima pandemije COVID-19 i javnog poziva sačiniti prijedlog dodjele sredstava. Federalna ministrica Edita Đapo taj prijedlog trebala bi sljedeće sedmice dostaviti Vladi Federacije BiH na usvajanje, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo