Servisne informacije     | 02.12.2020. 13:32 |

Moguća poledica na brojnim dionicama, a posebno na planinskim prevojima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - Na planinskom prevoju Komar na putnom pravcu Travnik - Donji Vakuf pada ledena kiša, zbog čega se vozačima na toj dionici preporučuje maksimalan oprez.

Također, meteorolozi za večeras i sutra najavljuju pojavu ledene kiše na području zapadne Bosne, što će svakako otežati i usporiti saobraćanje u ovom dijelu BiH. Preporuka je da se u tom području, vožnja večeras i sutra svede na minimum.

Na moguću poledicu upozoreno je i na ostalim dionicama, a posebno na planinskim prevojima, mostovima i prilazima tunelima.

Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnju i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo - Srebrenik (u mjestu Blaževac) od 7 do 17 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutno propuštanje vozila.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo - Tuzla, Nević Polje - Kaonik, Jajce - Crna Rijeka, Livno - Kamensko, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Posušje - Široki Brijeg i Šuica - Tomislavgrad.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Izačić.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u od 7 do 19 sati, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana