Bosna i Hercegovina     | 02.12.2020. 13:54 |

CCI organizira sučeljavanja kandidata za Gradsko vijeće Mostara

FENA Saopćenje

MOSTAR, 2. prosinca (FENA) - Centri civilnih inicijativa (CCI) u razdoblju od 3. do 16. prosinca organizirat će devet foruma kandidata na predstojećim lokalnim izborima u Mostaru.

- CCI su u prethodnih 20-ak godina organizirali na desetine slične događaje u bh. gradovima i općinama kako za lokane tako i za opće izbore. Od toga na proteklim lokalnim izborima organizirano je 15 foruma kandidata za gradonačelnika/načelnika u 15 lokalnih zajednica širom BiH - kazao je na konferenciji za novinare koordinator za odnose s javnošću i medijima CCI Zoran Pajčin.

Ta stranačka sučeljavanja izazvala su veliku pozornost građana širom BiH, a sada je na red došao i Mostar.

- Forumi će biti organizirani od 3. do 16. prosinca, i to na taj način da će biti održan po jedan forum unutar svakog od gradskih izbornih područja, a teme će se vezivati za to područje. S kandidatima s gradske liste planirana su tri foruma kandidata, gdje će fokus biti na generalnim temama vezano za unaprjeđenje postojećeg stanja u Mostara - pojasnio je Pajčin.

Podsjetio je da izbori za Gradsko vijeće Mostara nisu nisu održani 12 godina i stoga je u predizbornom razdoblju od iznimne važnosti otvoriti široki javni dijalog o temama koje su u nadležnosti lokalne vlasti.

- Organiziranjem foruma pod sloganom "Ti ih biraš, ti ih pitaš" stvara se prilika za građane Mostara da na najneposredniji način, direktnom demokratijom, od svojih kandidata, saznaju na koji način planiraju unaprijediti kvalitetu života u lokalnoj zajednici, i kakvu politiku planiraju voditi u naredne četiri godine - kazala je projekt menadžer CCI-a Ana Lučić.

Dodala je kako su Forumi kandidata sjajna prilika da kandidat promoviraju svoju viziju razvoja lokalne zajednice te da građanima direktno pojasne zašto su oni najbolji kandidati i zbog čega trebaju voditi svoju lokalnu zajednicu u naredne četiri godine.

- Cilj foruma kandidata je da se omogući neposredan dijalog između građana sa svojim kandidatima za vijećnike na lokalnim izborima, a sve u interesu lokalne zajednice i zajedničkog rješavanja važnih životnih pitanja u budućem mandatu. Također, forumi kandidata utjecat će na pospješivanje znanja građana s posebnim naglaskom na mlade osobe – birače, o stavovima političkih kandidata o pitanjima koja tretiraju probleme lokalne zajednice, kao i o drugim relevantnim problemima u Mostar - istaknula je Lučić.

CCI-evi forumi moći će se pratit izravno putem projektne Facebook stranice i web sajta Lookalno.ba, a kompletne snimke sučeljavanja kandidata bit će postavljene i na YouTube kanal projekta Lookalno BiH.

- Spojnica između građana i kandidata je od iznimne važnosti za forume i iz tog razloga pozivamo građane Mostara koji ne budu u prilici da sudjeluju na događaju da nam pitanja za kandidata dostave na emali adresu lookalno.ba@gmail.com ili da nam pišu putem inbox na Facebook stranci Lookalno.ba. Pitanja je moguće postaviti i u komentarima tijekom prijenosa uživo - kazala je Lučić.

Prvi forum kandidata na predstojećim Lokalnim izborima u Mostaru održat će se u četvrtak, 3. prosinca, u Muzičkom centru Pavarotti s početkom u 17 sati.

Politički subjekti i kandidati koji će sudjelovati su Platforma za progres, BH Blok Mostar - SDP BiH Naša stranka, Prva stranaka, Koalicija za Mostar 2020 i Prva mostarska partija.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'