Bosna i Hercegovina     | 02.12.2020. 12:54 |

Osumnjičeni za izborne prevare u Srebrenici pušteni na slobodu

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - Tri osobe koje su jučer uhapšene u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Srebrenice i Tuzle zbog izbornih malverzacija, puštene su jutros na slobodu.

- Nakon što su prestali razlozi za policijsko zadržavanje, nakon što su osobe kriminalistički obrađene i ispitane u svojstvu osumnjičenog, one su jutros puštene na slobodu iz prostorija SIPA-e - kazao je Feni glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović. 

Prema njegovim riječima, SIPA će u narednom periodu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine protiv osumnjičenih osoba dostaviti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima. 

Policijski službenici SIPA-e u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Tuzlanskog kantona, na području Srebrenice i Tuzle jučer su lišili slobode tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, u vezi sa krivičnim djelom pripremanje krivičnog djela i krivičnim djelima falsifikovanje isprave, nedozvoljeno korištenje ličnih podataka i povreda biračkog prava. 

Jučer su uhapšeni Bego Bektić, sada već bivši predsjednik organizacije SDP-a Srebrenica, te Enver Hamzić i Muamer Sandžić.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo