Bosna i Hercegovina     | 02.12.2020. 12:11 |

'Merhamet' pripremio obroke za medicinske timove u Travniku

FENA Saopćenje

TRAVNIK, 2. decembra (FENA) - Regionalni odbor “Merhameta” Travnik, u svojoj Narodnoj kuhinji, pripremio je ručak za doktore i medicinske radnike koji neposredno rade na liječenju pacijenata zaraženih virusom korona. 

Ručak je podijeljen za 85 medicinskih timova u Kantonalnoj bolnici Travnik, Bolnici za plućne bolesti, kao i u Hitnoj pomoći u Travniku.

- Ovo je simbolični znak pažnje prema našim vrijednim doktorima i ostalom medicinskom osoblju. Ovim gestom 'Merhamet' je želio da iskaže zahvalnost za njihov požrtvovan rad na liječenju građana sa područja općine Travnik koji su zaraženi virusom korona - kazao je predsjednik HO Merhamet MDD Kenan Vrbanjac. 

Po njegovim riječima, i ostali Merhametovi regionalni odbori organizirat će slične akcije na svojim područjima. 

- Nakon akcije Regionalnog odbora Merhameta Travnik, sličan korak će napravit i ostali naši regionalni odbori. Naime, svaki Merhametov regionalni odbor će u svojim kuhinjama pripremiti kvalitetne tople obroke za ljekare i medicinske timove koji su neposredno angažirani u liječenu pacijenata zaraženih virusom Covid - 19. To je najmanje što možemo učiniti za naše hrabre ljekare i medicinsko osoblje, koji su na prvoj liniji fronta u borbi sa pandemijom virusa korona. Na ovaj način, Merhamet svima njima odaje priznanje i počast koju su oni svojim požtvovanim radom zaslužili - kazao je Vrbanjac, saopćeno je iz HO Merhamet MDD.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta