Bosna i Hercegovina     | 01.12.2020. 16:22 |

Sajić-Herrmann: BiH može računati na podršku institucija Bavarske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. decembra (FENA) - Generalna konzulica Bosne i Hercegovine u Minhenu Vera Sajić razgovarala je sa šefom Bavarskog državnog ureda i državnim ministrom za savezne i evropske poslove i medije Florianom Herrmannom o budućoj suradnji.

Sajić je Herrmanna upoznala s radom Generalnog konzulata BiH u Minhenu naglasivši da se i u doba pandemije redovno obavljaju svi konzularni poslovi, uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Istaknula je da je cilj intenzivirati suradnju s bavarskim institucijama budući da u prethodnom periodu nije bila na zadovoljavajućem nivou.

Usuglašeno je da će se raditi na realizaciji projekata u oblastima obrazovanja, inovacija i novih tehnologija.

Ministar je istaknuo da u ovim oblastima Bosna i Hercegovina može računati na podršku institucija Bavarske.

Generalna konzulica je podsjetila da je Savezna Republika Njemačka, s godišnjom razmjenom od oko 1,7 milijardi eura, među najvažnijim trgovinskim partnerima BiH, kao i da je u vrhu liste investitora uključujući 257 njemačkih firmi koje trenutno posluju u našoj zemlji.

Dodala je da Generalni konzulat BiH u Minhenu aktivno radi na privlačenju firmi iz Bavarske u BiH promovirajući kvalitetnu i obučenu radnu snagu te niske porezne stope.

Generalni konzulat BiH u Minhenu će u kontaktu i s drugim ministarstvima i institucijama Bavarske usuglasiti modele buduće suradnje i dogovoriti nove projekte.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'