Bosna i Hercegovina     | 01.12.2020. 15:17 |

Upriličen sastanak čelnika GP BiH i Saveza sindikata policijskih tijela

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. decembra (FENA) - Ravnatelj Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić, ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu Darko Ćulum i ravnatelj Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH održali su u utorak u Glavnom uredu GPBiH sastanak s rukovodstvom Saveza policijskih tijela BiH na čelu s predsjednikom Saveza Draganom Krvavcem.

Sastanak je održan s ciljem poboljšanja statusa i zaštite zaposlenih u policijskim agencijama BiH, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Na sastanku je, kako se navodi, razgovarano o mogućim rješenjima za poboljšanje uvjeta za rad pripadnika  drugih policijskih agencija BiH te poboljšanju materijalnog položaja i pravnog statusa policijskih službenika, s posebnim naglaskom na uvjete rada na terenu i probleme s kojima se oni u svome radu svakodnevno susreću, posebno imajući u vidu novonastalu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa (COVID-19).

Iz GP BiH ističu kako je na kraju sastanka zaključeno kako je potrebno poduzeti dodatne mjere na osobnoj zaštiti policijskih službenika i ostalih zaposlenih kako bi se situacija s Covid-om 19 držala pod kontrolom te da će se poboljšati suradnja s policijskim agencijama kroz dostavljanje inicijativa i prijedloga za izmjene i dopune zakonskih i podzakonskih propisa kako bi se unaprijedila prava i obveze iz radno-pravnog odnosa svih zaposlenih u navedenim policijskim agencijama.

Sindikat Saveza policijskih tijela BiH ovom je prilikom zahvalio ravnateljima na otvorenom dijalogu i uvjetima koje su osigurali za rad sindikata, a ravnatelji policijskih agencija su izrazili svoju spremnost i opredjeljenje za jačanje uzajamne suradnje, stoji u saopćenju.

                                                                                                                               

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom