Bosna i Hercegovina     | 01.12.2020. 13:56 |

Započela distribucija premije zdravstvenog osiguranja za 2021. godinu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 1. prosinca (FENA) - Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) započeo je redovitu distribuciju premije osiguranja za 2021. godinu.

Razdoblje predviđeno za distribuciju premije osiguranja je od 1. prosinca 2020. do 1. ožujka 2021. godine, a cijena premije kao i prijašnjih godina iznosi 20 maraka, priopćeno je iz Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a.

Osobe do navršenih 18 godina života oslobođena su kupovine premije osiguranja, a po završetku redovite distribucije premije osiguranja, odnosno od 1. ožujka, premiju mogu kupiti prvoprijavljeni osiguranici, tj. osobe koje nisu bile prijavljene na zdravstveno osiguranje u razdoblju redovite distribucije i to najkasnije 30 dana od dana prijave u Poreznu upravu.

Osobe koja u 2021. godini navršavaju 18 godina života premiju osiguranja mogu kupiti najkasnije 30 dana od dana navršene 18. godine života.

Zbog epidemiološke situacije prouzrokovane koronavirusom, a u cilju zaštite osobnog zdravlja i zaštite javnog zdravlja stanovništva, osiguranicima će biti omogućeno evidentiranje kupljene premije osiguranja putem web stranice Zavoda www.zzo.ba.

Osiguranici nakon uplate premije osiguranja trebaju podnijeti elektronički zahtjev za evidentiranje uplaćenih premija za sebe i članove svoje obitelji. Uz elektronički zahtjev potrebno je dostaviti dokaz o uplati i popis članova obitelji za koje su premije uplaćene (ime, prezime i matični broj).

Uplaćene premije za koje je poslan elektronički zahtjev za evidentiranje biti će evidentirane u informacijski sustav najkasnije u roku od tri radna dana, a potvrdu o evidenciji istih osiguranici će dobiti na svoj osobni e-mail.

Za sve dodatne informacije osiguranici mogu, telefonski ili putem e maila, kontaktirati područne urede Zavoda, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta