Bosna i Hercegovina     | 01.12.2020. 13:14 |

M.U. iz Tešnja lišen slobode zbog krivotvorenja kreditnih kartica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. decembra (FENA) - Policijski službenici Federalne uprave policije su danas, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Zenici, u cilju dokumentovanja krivičnog djela "krivotvorenje kreditnih i ostalih kartica bezgotovinskog plaćanja" lišili slobode jednu osobu iz Tešnja inicijala M.U. (1997.). 

U sklopu navedenih aktivnosti, policijski službenici Federalne uprave policije su po Naredbi Općinskog suda u Tešnju izvršili pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni u Tešnju, kojom prilikom su pronađeni predmeti traženi narebom suda, a koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom i oni će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku. 

Nad osobom lišenom slobode vrši se kriminalistička obrada u službenim prostorijama Policijske uprave Tešanj, te će u zakonskom roku biti predata uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu. 

Pretresi su vršeni uz asistenciju policijskih službenika Policijske uprave Tešanj Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, saopćeno je iz FUP-a. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta