Bosna i Hercegovina     | 01.12.2020. 13:02 |

Brčko: Usvojen Program mjera za pomoć gospodarskim subjektima

FENA Saopćenje

BRČKO, 1. prosinca (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH na sjednici održanoj utorak usvojila je Program mjera za pomoć gospodarskim subjektima u Brčko distriktu BiH kojima je zbog epidemije koronavirusa zabranjen rad.

Program se odnosi na financijsku pomoć poduzećima, poduzetnicima i poslovnim jedinicama kojima je naredbom Stožera za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH rad zabranjen od 22. studenog 2020. godine, kada je od 22 sata nastupio i policijski sat na području Distrikta.

Ovim programom obuhvaćeni su hoteli i ostali smještaj, gradski i prigradski kopneni prijevoz putnika, ostali kopneni prijevoz putnika, djelatnost restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane, djelatnosti pripreme i usluživanja pića, djelatnosti kockanja i klađenja te fitness centri, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Korisnici koji ispunjavaju uvjete i kriterije imat će pravo na nadoknadu bruto plaća u visini isplaćenih bruto plaća u listopadu 2020. godine.

Visina sredstava za subvenciju nadoknade isplaćene bruto plaće u razdoblju zabrane utvrdit će se na temelju zaprimljenih zahtjeva po javnom pozivu po ovom programu razmjerno broju dana trajanja zabrane rada.

Iz Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH kazali su da korisnici ovoga programa uskoro mogu očekivati i objavu javnoga poziva.

Vlada je na današnjoj izvanrednoj sjednici primila k znanju Informaciju o troškovima plaća za subjekte kojima je po odluci Stožera za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH zabranjen rad u trajanju od 15 dana.

Na današnjoj sjednici usvojen je i Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s pozicije Dotacije neprofitnim i drugim organizacijama za 2020. godinu u Odjelu za stručne i administrativne poslove – Pododjel za potporu mjesnim zajednicama, udrugama građana i nevladinim organizacijama, četvrti dio.

Ukupna sredstva za ovaj dio programa iznose 239.600 maraka. Dotacije su namijenjene za financiranje redovitog rada za ukupno 28 mjesnih zajednica, udruga građana i omladinskih klubova mjesnih zajednica.

Usvojen je i Nacrt odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu dotacije JP „Komunalnom Brčko“ d. o. o., Brčko distrikt BiH, u svrhu rješavanja vodoopskrbe u mjesnoj zajednici Skakava gornja u Brčko distriktu BiH, kao i Nacrt zaključka o davanju suglasnosti na Nacrt organizacijskog plana Odjela za zdravstvo i ostale usluge.

Također, Vlada je razmatrala i Informaciju u vezi s prisilnim iseljenjem obitelji iz stana u naselju Bukvik (Gajevi) te donijela zaključak o obustavi svih deložacija obitelji koje se nalaze u stanju socijalne potrebe, a koriste alternativni smještaj u vlasništvu Brčko distrikta BiH dok traju nepovoljne klimatske prilike tijekom zime i proljeća, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana