Bosna i Hercegovina     | 30.11.2020. 14:07 |

Saglasnost za potpisivanje kolektivnog ugovora sa zdravstvenim radnicima u ZDK

FENA Saopćenje

ZENICA, 30. septembra (FENA) - Vlada Zeničko-dobojskog kantona dala je ovlaštenje ministru zdravstva Adnanu Jupiću da sa Nezavisnim strukovnim sindikatom radnika zaposlenih u zdravstvu ovog kantona potpiše Sporazum o mirnom rješavanju spora oko zaključenja Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika zaposlenih u zdravstvu na području ZDK.

- Moramo sačekati donošenje finansijskog plana, koji je već urađen. Slijede konsultacije Ministarstva za Zavodom zdravstvenog osiguranja i taj finansijski plan vrlo brzo će biti na Vladi i Skupštini. Nadam se da ćemo uspjeti ispoštovati postignuti dogovor i da će ostali uposlenici u zdravstvu od 1. januara dobiti satnicu u iznosu od 2,60 KM, kao i doktori medicine i stomatologije, i da ćemo najkasnije u januaru potpisati kolektivni ugovor koji će se primjenjivati od 1. januara - rekao je Jupić.

Naglasio je da se radi o pozitivnom pomaku te da je Zeničko-dobojski jedan od rijetkih kantona u Federaciji BiH koji je u vrijeme pandemije uspio riješiti pitanje kolektivnih ugovora sa oba sindikata zdravstvenih radnika, saopćeno je iz Press službe ZDK.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'