Bosna i Hercegovina     | 30.11.2020. 12:44 |

Čović - biskup Palić: U Mostar vratiti demokraciju na dobrobit svih građana

FENA Saopćenje

MOSTAR, 30. studenoga (FENA) - Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović i mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije msgr. Petar Palić u ponedjeljak su održali sastanak u biskupskom ordinarijatu u Mostaru na kojem su, među ostalim, razgovarali i o izbornim procesima i aktivnostima.

Sugovornici su istaknuli kako se nakon 12 godina konačno vraća demokratsko pravo građanima Mostara, te su se i biskup Palić i Čović složili kako su demokratski procesi uvijek važna stvar u svim sredinama te kako u fokusu, nakon okončanja tih aktivnosti, moraju biti sve kategorije društva, osobito oni socijalno najugroženiji, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

"Grad na Neretvi treba postati primjer brige o svima, kao jedina multikulturalna sredina u Bosni i Hercegovini i biti grad koji ujedinjuje i spaja što je temelj kršćanskog učenja", poručili su iz HDZ-a BiH.

Današnji susret poslužio je kao prilika da Čović i biskup Palić razgovaraju i o nizu drugih tema, poput izazova epidemije koronavirusa i mjera koje se donose u posljednje vrijeme i refleksijama na svakodnevni život, socioekonomskim pitanjima prouzročenim pojavom epidemije.

Biskup Palić predstavio je aktivnosti oko nedavno otvorenog Biskupskog centra, preostalim fazama završetka ovog projekta te o drugim aktivnostima koje biskupija planira realizirati u sljedećem razdoblju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta