Kultura     | 30.11.2020. 11:59 |

U kinu Meeting Point počinje 'Ciné-Caravane'- francusko-njemački filmski karavan

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. novembra (FENA) - Goethe-Institut i Francuski institut u Bosni i Hercegovini od 2. do 5. decembra u kinu Meeting Point u Sarajevu organizirat će "Ciné-Caravane" - francusko-njemački filmski karavan, a projekcija svih filmova počinje u 19 sati i ulaz je besplatan.

Publiku će u kinu Meeting Point na početku programa u srijedu, 2. decembra, pozdraviti direktor Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine Martin Schumacher, dok će se video porukom prisutnima obratiti ambasadorica Francuske u BiH Christine Toudic.

U srijedu 2. decembra bit će prikazan film "Happy" Caroline Genreith, u četvrtak, 3. decembra, film "Kao dječaci" Juliena Hallarda, u petak, 4. decembra, "Roditelji" Roberta Thalheima i u subotu, 5. decembra, film "Kao lav" Samuela Collardeyja.

"Ciné-Caravane" je projekat u okviru njemačko-francuskog kulturnog fonda, koji u saradnji organiziraju Goethe-Institut i Francuski institut.

U okviru projekta prikazuju se njemački i francuski filmovi, čiji se sadržaj odnosi na aktuelne teme i na njemačko-francusko prijateljstvo.

"Ciné-Caravane" je iz Sarajeva krenuo na put 4. septembra 2020. i obišao 14 gradova u BiH. Projekat završava projekcijama u kinu Meeting Point.

Broj mjesta u kinu je ograničen, a besplatne ulaznice se mogu preuzeti sat vremena prije početka projekcije. Program se odvija u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi, saopćeno je iz Meeting Pointa.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo