Bosna i Hercegovina     | 29.11.2020. 14:26 |

Radio-televizija TK postavlja nove standarde i prati medijske trendove

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. novembra (FENA) - Radio-televizija Tuzlanskog kantona objavila je da njihovi uposlenici tokom cijele godine prave značajne programske iskorake kao odgovor na društvene izazove i aktelna dešavanja, po  onoj  narodnoj "kriza je šansa".

Navode da je posebno vidljiv kvalitetan i profesionalan pristup bio je u izvještavanju o proteklim lokalnim izborima kako tokom izborne kampanje, ali i na sam dan izbora, te posebno u izbornoj  noći, koji se u značajnoj mjeri razlikovao od svih drugih televizijskih kuća u Bosni i Hercegovini.

Naime, RTVTK je tokom cijelog mjeseca kontinurano izvještavala o svim aktivnostima političkih subjekata i svima omogućila adekvatan medijski prostor u debatnim emisijama, neposrednim obraćanjima i izbornim hronikama. Posebno je to zanačajno što je u vremenu pandemije, kada  su  izostale  uobičajene  predizborne aktivnosti, građanima omogućila da dobiju više informacija o političkim subjektima koje trebaju birati.

- Ono što je posebno primjetno i čime je ova medijska kuća dala pečat na izborno izvještavanje je cjelodnevni izborni program zasnovan na javljanjima uživo iz svih općina i gradova Tuzlanskog kantona, sjeveroistočne Bosne, Srebrenice i Brčko distrikta. Naime, tog dana program Radio-televizije Tuzlanskog kantona bio je među najgledanijim u državi. U iščekivanju rezultata glasanja mobilne TV-ekipe bile su u izbornim štabovima stranaka i novoizabranim gradonačelnicima i načelnicima općina u Tuzlanskom kantonu i prve saopćile informacije informacije o rezultatima glasanja - kazao je direktor Kasim Softić.

Također, iz tog medija tvrde da je programski napredak RTVTK primjetan još od ove jeseni kada je počela  novu programsku sezonu s novim formatima emisija koje su zasnovane prije svega na vlastitoj produkciji. Naime, centralni Dnevnik  je dobio novi format, nove sadržaje i novi  kvalitet. Glavna informativna  emsija svakodnevno traje je do sat vremena i nije više samo emisija vjesti, nego je protkana aktuelnim studijskim gostovanjima i javljanjima uživo sa terena.

Dodaju da je ta emisija i dalje najznačajniji covid-informator i svakodnevno nastoji potaknuti građane na odgovorno ponašanje i čuvanje zdravlja. Rame uz rame s Kriznim stožerom  Ministarstva zdravstva, RTV TK je partner i nosilac golemih aktivnosti u borbi protiv pandemije od samog početka krize.

Jutarnji i popodnevni otvoreni programi su dobili nove formate temeljene na programu uživo, kako iz studija, tako i s terena te iz dana u dan bilježe rast gledanosti. Uz sadržaje i aktuelne informacije Jutarnjeg programa građani Tuzlanskog kantona započinju svoj dan, a popodnevni  odmor ugodno provedu uz Dnevni porodični magazin i obilje zanimljivih i korisnih reportaža, gostiju, saopćeno je iz RTVTK.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!