Bosna i Hercegovina     | 28.11.2020. 15:27 |

Klub zastupnika SDA će podržati novu Vladu KS ako na njenom čelu bude Konaković

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. novembra (FENSA) - Klub zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo će, kako su naveli u saopćenju, podržati novu Vladu Kantona Sarajevo ako na njenom čelu bude Elmedin Konaković.

- Pozivamo Konakovića, koji već po ustaljenoj matrici puno priča, pravi se da sve zna, ali konstantno bježi od odgovornosti, da se prestane kriti iza Forte ili nekog drugog kandidata za premijera KS, nego da preuzme odgovornost i sebe imenuje na to mjesto - stoji u saopćenju Kluba zastupnika SDA.

Obrazlažu da je razlog za to, prije svega, činjenica da je Konaković 10 godina "vladao" Kantonom Sarajevo, prvo kao šef kluba SDA u Skupštini KS, zatim kao premijer KS, a onda i kao "šef koalicije" u KS posljednje dvije godine.

- Kanton Sarajevo se nalazi pred teškim periodom. Osim dugogodišnjih problema koji su rezultat Konakovićeve vladavine, posljedice pandemije korona virusa će se tek odraziti na Kanton Sarajevo - navode.

U takvim uslovima, naglašavaju iz Kluba SDA, neodgovorno je i kukavički postaviti na čelo Vlade bilo koga bez ozbiljnog političkog iskustva.

- Ukoliko Konaković skupi hrabrosti i prestane se kriti iza nerelanih prijedloga i kadrovskih rješenja, a na koje će sutra svaliti krivicu za neuspjeh u vođenju Kantona Sarajevo - kako je svaljivao i na SDA dok je u njeno ime loše vladao Kantonom, te prihvati odgovornost za političku krizu u Kantonu Sarajevo koju je sam prouzrokovao političkim trgovinama, i ukoliko preuzme vođenje Vlade, Klub SDA će ga, kao najveći klub u Skupštini, podržati pa čak i glasati za takvu Vladu - ističe se u saopćenju Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'