Bosna i Hercegovina     | 27.11.2020. 17:12 |

Održana online konferencija SUM-a 'Identiteti-kulture-jezici'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. studenoga (FENA) - Međunarodna znanstvena konferencija "Identiteti-kulture-jezici" održana je online u petak na temu "Na raskrižju kultura - novi metodološki izazovi", a u organizaciji Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru (SUM).

Prodekan za znanost Filozofskog fakulteta SUM-a Mate Buntić otvorio je konferenciju i rekao kako je ovo sedmi put otkako je Fakultet organizira.

"Naš Fakultet, kao jedna od najvećih sastavnica SUM-a, uz svoju odgojno-obrazovnu i nastavnu djelatnost ima i poziv njegovati znanost i znanstvene doprinose, promišljati našu budućnost te u sklopu toga ova konferencija propitkuje naš identitet, kulturu i jezik", kazao je Buntić, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Filozofskog fakulteta SUM-a.

Prodekan Buntić istaknuo je kako konferencija ove godine nosi navedeni naziv jer je BiH posebna zemlja koja je na sjecištu kultura.

"BiH nosi tri identiteta, tri kulture i tri jezika, a cilj je bio pokazati da u toj multikulturalnosti čovjek ima priliku obogatiti, sačuvati i osvijestiti svoj identitet te biti otvoren za razumijevanje nekih drugih identiteta, kultura i jezika", kazao je Buntić.

Ukupno je izloženo 26 tema, a neke od njih bile su "Društvene mreže kao mjerilo online novinarstva - istraživanje o razvoju novinarstva na elektroničkim publikacijama i načinima podilaženja interesima publike", "Metafore u javnom prostoru grada Mostara", "Digitalizacija kulturnih i obrazovnih sadržaja u kontekstu krize uzrokovane pandemijom koronavirusa", "Daytonska BiH kao (polu)proizvod - utjecaj covida-19 na nestabilnu državu" i druge.

Prodekan je istaknuo da je lakše organizirati online konferenciju zbog prostora i sudionika koji ne trebaju prijeći puno kilometara da bi došli na mjesto održavanja, no nedostatci su nemogućnost fizičkoga susreta, razmjena iskustava, znanja i spoznaja u međusobnim druženjima i komunikaciji.

Iz tiska je izašao i šesti broj godišnjaka u kojem su sadržani radovi od prošle godine.

Suorganizatori konferencije su Fakultet filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Fakulty politickych vied a medzinarodnych vztahov Univerzity Mateja Bela u Banskoj Bystrici i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar - Područni centar Osijek, stoji u priopćenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'