Bosna i Hercegovina     | 27.11.2020. 14:30 |

Izbori u Gradu Mostaru - Omogućeno glasanje putem DKP-a BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. novembra (FENA) - Centralna izborna komisija BiH je na sjednici održanoj danas usvojila Odluku o utvrđivanju liste zemalja u kojima je znatno otežan ili prekinut poštanski promet i iz kojih birači koji glasaju na Lokalnim izborima 2020. godine u Gradu Mostaru, koji će biti održani 20. decembra 2020. godine, mogu dostaviti glasački materijal i putem diplomatsko-konzularnih predstavništava Bosne i Hercegovine.

Navedenom Odlukom su obuhvaćene države: Australija, Kanada, Kraljevina Danska, Kraljevina Španija, Malezija, Mađarska, Republika  Češka, Republika  Finska, Republika  Francuska, Republika Grčka, Republika Italija, Republika Poljska, Republika Slovenija, Ruska Federacija i SAD.                                          

Biračima koji iz navedenih država glasaju putem pošte za Gradsko vijeće Grada Mostara sada je omogućeno da svoje glasačke pakete u posebnoj koverti putem pošte dostave na adresu pripadajućeg diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u inostranstvu, koja sadrži poštanski žig zemlje iz koje se glasa, a da datum na poštanskom žigu bude najkasnije 20.decembar 2020. godine, uz napomenu da na koverti za diplomatsko- konzularno predstavništvo BiH naznače: "Glasački paket- ne otvaraj", saopćeno je iz CIK-a BiH.

Centralna izborna komisija BiH će Ministarstvu vanjskih poslova BiH dostaviti instruktivno pismo o postupanju diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH u inostranstvu u vezi sa prijemom i slanjem ovih paketa, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo